Details

Bekijk hier de trailer van “Specials in de piste: Circus van alle leeftijden”. Wanneer u zich abonneert op mijn YouTube-kanaal kunt u de volledige reportage bekijken.

Deze trailer toont een prachtig project waarbij jongeren en ouderen samen een circus-voorstelling neerzetten.

Circus op de Bult is een opdrachtgever waar ik al eerder projecten mee heb gecreëerd waaronder “andersom“. Circus op de Bult heeft samen met Circus Santelli uit Groningen, Circaso uit Den Haag en Circustheater Stoffel uit Nijmegen aandacht besteed aan allerlei verschillende aspecten van het werken met ouderen en kinderen binnen een wijk.

Elk van die circussen heeft haar eigen expertise en haar eigen manier van werken maar allen delen ze dezelfde gedachte: “Het concept is simpel. Je neemt een groep ouderen en een groep kinderen en die zet je samen rond een piste. Je gaat spelen, ontdekken, oefenen en presenteert het resultaat vervolgens aan het opgetrommelde publiek. Aan het einde van de rit heb je hele trotse en enthousiaste deelnemers en ook het publiek is gegarandeerd geraakt door hetgeen ze hebben gezien!”

Voor dit project heb ik voor Circus op de Bult tijdens vier oefendagen en een voorstelling bij woonzorgcentrum Paasberg en bij een voorstelling bij De Witte School te Arnhem gefilmd. Van de overige circussen heb ik aanvullend materiaal ontvangen – gezamenlijk tot wel 14 uur – om een reportage en bijbehorende trailer te maken.

Opdrachtgever

Ilse Beers, Circus op de Bult – Arnhem & Circus Santelli – Groningen

Wat is er gedaan?

 Video

Gerelateerde producties
Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.